Medewerkers

Frits Voet

raamexploitant bij kamerverhuurbedrijf Munnik, Oudezijds Achterburgwal 25

Frits Voet zet samen met zijn moeder (Carry Voet Munnik ) het kamerverhuurbedrijf door welke zijn opa (Frits Munnik) 53 jaar geleden is gestart. Zijn opa had panden/kamers in de Gordijnensteeg, Bloedstraat en op de Oudezijds achterburgwal. Na het overlijden van zijn opa, 33 jaar geleden, heeft zijn oma (Annetje) de panden in de Gordijnensteeg en Bloedstraat verkocht en het kamerverhuurbedrijf op de Oudezijds achterburgwal met succes voortgezet.

Frits Voet werd als kind al regelmatig meegenomen naar de gracht, wanneer zijn moeder of oma lunch ging maken voor de dames. Op latere leeftij d als tiener had Frits e en bijbaantje bij zijn oma in het bedrijf. Net zoals zijn zus (Janneke Voet) en zijn neef (Jeroen Kompier) hebben zij allemaal vroeg in de ochtend de kamers schoongemaakt. Een echt familiebedrijf!

In 2010 werd Frits beheerder en ging boven het bedrijf wonen. Nu, 11 jaar later is zijn oma helaas overleden in februari 2020. Frits zal samen met zijn moeder vol trots het bedrijf nog voor vele jaren voortzetten.

Cor van Dijk

Algemeen directeur bij de Otten Groep (J. Otten Beheer BV), Oudezijds Achterburgwal 146

Cor van Dijk kwam in 2009 in dienst bij de Otten Groep . Daarvoor (vanaf 1977) was Van Dijk gemeenteambtenaar. Sinds 1989 had Van Dijk al een bijbaantje bij Casa Rosso, eerst als technicus/discjockey en later als “kaartjesscheurder” bij de entree van het theater. Ook deed hij een aantal adviseurstaken en was h ij vertegenwoordiger namens de erotische entertainmentbranche in het Integraal Burgwallen Overleg (IBO).
Het bekendste onderdeel van de Otten Groep is Casa Rosso, het wereldberoemde liveshow theater dat vanaf 1968 een prominente positie inneemt in het ‘Re d Light District’ van Amsterdam. Miljoenen mensen bezochten dit Erotische vijfsterrentheater op de Oudezijds Achterburgwal.
De markante eigenaar van Casa Rosso is Jan Otten, die sinds 1980 aan het theater is verbonden en de gasten ’s avonds nog steeds pers oonlijk welkom heet. Otten heeft op het gebied van erotisch entertainment nog meer bedrijven op de Oudezijds Achterburgwal, zoals het Erotisch Museum op nummer 54. In het voormalige pakhuis uit de 17e eeuw komen de rijke historie van Amsterdam en de geschi edenis van de seks en erotiek door de eeuwen heen samen. Er worden onder meer erotische kunstwerken tentoongesteld van John Lennon, Salvador Dali en Picasso. Ook organiseert het museum wisselende exposities van erotisch kunst uit alle delen van de wereld.
Tot de Otten groep behoort ook De Bananenbar, gevestigd aan de Oudezijds Achterburgwal 37, een pand dat stamt uit de gouden eeuw. Deze erotische club geniet een grote bekendheid tot ver over de landsgrenzen. Het simpele concept: een all – in prijs voor drank & erotische shows. De bekendste is de ‘Bananenshow’, waar een banaan op een speciale wijze wordt opgediend. In 2012 is De Bananenbar gerenoveerd en uitgebreid met een paal – en lapdanceclub.
In 2014 opende de Otten groep op Oudezijds Achterburgwal 97 de Ho spital Bar. En in 2020 aan de Oudezijds Achterburgwal 86 een bij de buurt passende publieke toiletvoorziening: Sexy Loo.

Natascha Flipsen

Operationeel Manager bij Museum of Prostitution – Red Light Secrets (Expo 60 62), Oudezijds Achterburgwal 60-62

Natascha Flipsen is hier begonnen met werken na haar afstuderen in Tourism Management. Sinds 2014 werkt ze al met veel plezier bij Red Light Secrets. Via de BIZ Burgwallen wil zij haar steentje bijdragen aan deze geliefde buurt.

Red Light Secrets is een informatief museum over onze buurt, De Wallen. Het museum is midden op De Wallen gevestigd in een historisch monument uit de 17 e eeuw . De Wallen zijn uniek in de wereld. Overal vind je prostitutie, maar zoals op de Wallen vind je het nergens. Gelegen in het oudste en mooiste deel van Amsterdam is het een prachtige buurt waar je niet alleen prostitutie vindt, maar ook de mooiste monumenten, wereld beroemd erotisch entertainment en de leukste uitgaansgelegenheden.

Het is een spraakmakende buurt, die veel vragen op wekt bij haar bezoekers.

  • Wat zijn de Wallen nou precies?
  • Wie zijn die vrouwen die zich prostitueren?
  • Hoe werkt het?
  • En wat gebeurt er eigenlijk achter de ramen

Het museum geeft antwoord op al deze en nog veel meer vragen. In het museum word je op een leuke en spannende manier meegenomen in een wereld die normaal verborgen blijft. Ervaar zelf hoe het is om achter het raam te staan, bezoek een peeskamer, laat je confronteren met je eigen gedrag en lees de erotische confessies van de voorgaande bezoekers. Of schrijf er zelf één in onze biecht

Tim Spekkens

Mede-Eigenaar The Upcycle, Sint Annendwarsstraat 13

Tim is sinds 2018 is mede – eigenaar van The Upcycle. Samen met Luna Java, Lodewijk Bosman en Hidde van de Straaten heeft hij de The Upcycle Store op de Sint Annendwarsstraat 13. The Upcycle is een designbureau dat ontwerpen maakt van afvalstromen. Zo zoeken ze naar praktische oplossingen voor bestaande afvalstromen. Hun motto: “Waste is food for Creativity”. The Upcycle ontwerpt op maat voor bedrijven en (semi)overheidsinstanties . Daarnaast ontwerpen ze voor hun eigenwinkel, hier wil The Upcycle een alternatief bieden voor het bestaande aanbod van souvenirs. Het ultieme doel is afval zien als een grondstof zodat al het ” afval ” weer opnieuw gebruikt wordt.

Tim heeft een achtergrond in culturel e maatschappelijke vorming en sociaal ondernemerschap. Met zijn passie voor sociale en duurzame impact probeert hij een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de stad en het wallengebied. Tim is als bestuurslid opgenomen om de “kleine” en jongere ondernemers in de buurt te representeren. Hij ziet de wallen als een inclusieve buurt die al eeuwen zeer progressief is en wil ook bijdragen aan het verduurzamen van de wallen