Bestuursleden

Frits Voet

raamexploitant bij kamerverhuurbedrijf Munnik, Oudezijds Achterburgwal 25

Frits Voet zet samen met zijn moeder (Carry Voet Munnik ) het kamerverhuurbedrijf door welke zijn opa (Frits Munnik) 53 jaar geleden is gestart. Zijn opa had panden/kamers in de Gordijnensteeg, Bloedstraat en op de Oudezijds achterburgwal. Na het overlijden van zijn opa, 33 jaar geleden, heeft zijn oma (Annetje) de panden in de Gordijnensteeg en Bloedstraat verkocht en het kamerverhuurbedrijf op de Oudezijds achterburgwal met succes voortgezet.

Frits Voet werd als kind al regelmatig meegenomen naar de gracht, wanneer zijn moeder of oma lunch ging maken voor de dames. Op latere leeftij d als tiener had Frits e en bijbaantje bij zijn oma in het bedrijf. Net zoals zijn zus (Janneke Voet) en zijn neef (Jeroen Kompier) hebben zij allemaal vroeg in de ochtend de kamers schoongemaakt. Een echt familiebedrijf!

In 2010 werd Frits beheerder en ging boven het bedrijf wonen. Nu, 11 jaar later is zijn oma helaas overleden in februari 2020. Frits zal samen met zijn moeder vol trots het bedrijf nog voor vele jaren voortzetten.

Jim Zielinski

GM The Bulldog Hotel, Oudezijds Voorburgwal 220

Toen Jim in 1996 werd gevraagd om behulpzaam te zijn bij het opzetten van een nieuw te openen budget hotel van The Bulldog op de Wallen, had hij net 2 HBO opleidingen afgerond, de Hotelschool Den Haag en de Filmacademie Amsterdam en had het vaste voornemen om
documentaires te gaan maken. Hij is nooit meer weggegaan. Voelt zich op verschillende manieren betrokken en verbonden met deze buurt waar hij sinds 1990 woonachtig is. Dochters geboren thuis op de wallen in 1994 en 1996, getrouwd in de oude Kerk en hij drinkt al 34 jaar Duvel op de Nieuwmarkt.

Heeft zich altijd aangetrokken gevoeld voor het ongewone en kan zich dan ook niet voorstellen ooit te vetrekken uit het Wallengebied. Bestuurslid geworden van de Biz om een wezenlijke bijdrage te leveren in wat hij zelf noemt; de slag om het Wallengebied. Sinds het failliet van project 1012 is het wallengebied steeds meer op een blokkenspel gaan lijken waar zogenaamde experts telkens weer een blokje eruit trekken net zo lang tot deze omvalt. Gelooft dat het sleutelwoord in deze patstelling alleen samenwerking kan zijn.

Tim Spekkens

Mede-Eigenaar The Upcycle, Sint Annendwarsstraat 13

Tim is sinds 2018 is mede – eigenaar van The Upcycle. Samen met Luna Java, Lodewijk Bosman en Hidde van de Straaten heeft hij de The Upcycle Store op de Sint Annendwarsstraat 13. The Upcycle is een designbureau dat ontwerpen maakt van afvalstromen. Zo zoeken ze naar praktische oplossingen voor bestaande afvalstromen. Hun motto: “Waste is food for Creativity”. The Upcycle ontwerpt op maat voor bedrijven en (semi)overheidsinstanties . Daarnaast ontwerpen ze voor hun eigenwinkel, hier wil The Upcycle een alternatief bieden voor het bestaande aanbod van souvenirs. Het ultieme doel is afval zien als een grondstof zodat al het ” afval ” weer opnieuw gebruikt wordt.

Tim heeft een achtergrond in culturel e maatschappelijke vorming en sociaal ondernemerschap. Met zijn passie voor sociale en duurzame impact probeert hij een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de stad en het wallengebied. Tim is als bestuurslid opgenomen om de “kleine” en jongere ondernemers in de buurt te representeren. Hij ziet de wallen als een inclusieve buurt die al eeuwen zeer progressief is en wil ook bijdragen aan het verduurzamen van de wallen