Red Light Street Art

Om verwaarloosde probleemmuren/ -locaties in het BIZ-gebied op ludieke wijze op te knappen, is de BIZ het Red Light Street Art project gestart in samenwerking met Amsterdam Streetart Association (ASA). Verschillende verloederde locaties – uiteenlopend van rolluiken tot muren – worden door artiesten van ASA omgetoverd tot prachtige kunstwerken. Tot op heden zijn er drie locaties opgeknapt:

  • In de Trompettersteeg – de smalste steeg van Amsterdam – is het Wapen van Amsterdam in 3D aangebracht.

  • Op Oudezijds Achterburgwal 30 is een toepasselijk kunstwerk genaamd ‘Amsterdam Locked’ te bewonderen. Aangebracht op het kleinste casino in Nederland welke inmiddels al meer dan 8 jaar gesloten is.

  • Op Molensteeg 1 is een kunstwerk gemaakt van de twee beroemde sekswerkers Martine en Louise Fokkens. Ook wel ‘de Ouwehoeren’ genoemd.

En dit trekt aandacht! Naast dat er dagelijks vele bezoekers met plezier op de foto gaan zijn er meerdere artikelen geschreven zoals in het Parool:

https://www.parool.nl/amsterdam/muurschildering-met-stadswapen-als-optische-illusie-siert-de-smalste-steeg-van-de-stad~bcac9ab4/

Wij vinden de wallen een mooi gebied en zetten ons in om het oude stadscentrum nog kleurrijker en vrolijker te maken. Daarom zijn deze locatie alleen maar het begin, in de toekomst zijn er plannen om meerdere plekken op te fleuren met de kunstwerken van ASA.