Nieuwsbrief November 2021

In de nieuwsbrief informeert het bestuur van de BIZ Burgwallen u regelmatig over zaken die ondernemers in het BIZ Burgwallen-gebied aangaan. In deze nieuwsbrief van november 2021 worden de volgende  onderwerpen besproken:

  • Terugblik Red Light Jazz Festival
  • Terugblik Wallen Open Dagen
  • Terugblik Algemene Ledenvergadering 
  • Coulanceregeling
  • Projectgroep Prostitutie 
  • Nieuwe website
  • Nieuwe ondernemer: Eberhardjes

Red Light Jazz 2021 – Terugblik

Het Red Light Jazz festival ging, enkele maanden later dan oorspronkelijk gepland en ondanks de aanhoudende coronabeperkingen, gewoon door en was een van de weinige meerdaagse jazzfestivals die in 2021 in Nederland plaatsvonden.

Dankzij ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), Sena en sponsors waaronder BIZ Burgwallen, kon op 3, 4 en 5 september 2021 op vijftien zeer diverse podiumlocaties in en rondom het Wallengebied worden genoten van jazzoptredens van onder meer Jasper van ’t Hof, Julian Schneemann, Ramón Valle, Hans Dulfer, Montis, Goudsmit & Directie, Peter Beets, The Preacher Men, Niels Broos & Jamie Peet, Cor Bakker, John Engels, Wouter Kiers & Natsumi Scarlett en vele anderen.

Terugblik Wallen Open dagen

Op 18 en 19 september waren de Wallen Open Dagen. Hét weekend waarbij we bezoekers kennis hebben laten maken met de diversiteit van het Wallengebied en waarbij het gebied op een positieve manier in de spotlight stond. Er is een prachtige aftermovie gemaakt van dit evenement, welke u hier kunt bekijken.

Ook de foto’s van het evenement zijn op de Facebookpagina te vinden: 

Met maar liefst 51 deelnemende locaties en vele bezoekers was ook deze editie van de Wallen Open Dagen een enorm succes! Uit de evaluatie onder de deelnemende locaties kwam eenzelfde positief beeld naar voren. Op naar hopelijk nog vele succesvolle edities!

Terugblik Algemene ledenvergadering

Op 7 oktober 2021 heeft de algemene ledenvergadering plaatsgevonden. In de bijlage hieronder treft u de notulen van de ALV. Heeft u vragen of opmerkingen over de notulen? Dan kunt u dit via info@burgwallen.nl aan ons laten weten.>

Download hier de Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 7 oktober 2021

Nieuwe ondernemer: Eberhardjes

Eberhardjes is een initiatief van Résalieke Vlieger en Ineke Kuiper. Sinds kort zijn zij neergestreken in de Oude Kerk op Oudezijds Voorburgwal nummer 74… Hoe is het Amsterdamse koekje – het Eberhardje – ontstaan? Het Amsterdamse Eberhardje is ontstaan vanwege de mooie woorden die Eberhard van der Laan voor ons achterliet: “Zorg goed voor onze stad en voor elkaar”. Résalieke en Ineke willen samen met de inwoners, bezoekers en ondernemers van Amsterdam dit koekje over de gehele stad en ver daarbuiten verspreiden. Via de Stichting Hart voor je stad, gekoppeld aan het koekje, worden verbindende initiatieven in de stad gesteund. Eet of koop je dus het Eberhardje, dan doe je meteen iets goeds voor de stad. Door vanuit het hart van de stad de Eberhardjes zichtbaar te maken krijgt het Eberhardje steeds meer zichtbaarheid.  

Résalieke en Ineke van harte welkom in deze prachtige buurt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.