NIEUWSBRIEF JANUARI 2023

NIEUWSBRIEF JANUARI 2023

ONDERNEMERSVERENIGING BIZ BURGWALLEN
In de nieuwsbrief informeert het bestuur van de BIZ Burgwallen u regelmatig over zaken die ondernemers in het BIZ Burgwallen-gebied aangaan. In deze nieuwsbrief van januari 2023 worden de volgende onderwerpen besproken:
  • Nieuwjaarsborrel
  • Oude Stadshart
  • Staking boa’s en vuilnismannen 30 januari
  • Nieuwe straatmanager
  • Nieuwe bestuursleden
  • Uitstootvrije zone 2025
  • ALV
  • Bloemetje bij standbeeld Belle
  • Social media
NIEUWJAARSBORREL
Om het nieuwe jaar goed in te luiden, heeft de BIZ op donderdag 12 januari een nieuwjaarsborrel in Paleis van de Weemoed georganiseerd. Een mooi moment om bij te praten, kennis te maken en te proosten op het nieuwe jaar. Wij bedanken iedereen die naar de borrel is gekomen voor hun aanwezigheid en gezelligheid.
OUDE STADSHART
Zoals u weet, werkt de BIZ Burgwallen met de vier omliggende BIZ-verenigingen samen onder de noemer Oude Stadshart. Recentelijk is besloten om dit samenwerkingsverband meer te professionaliseren om hopelijk meer impact te kunnen maken. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw plan met bijbehorende werkwijze. Wij houden u op de hoogte van het vervolg.
STAKING BOA’S EN VUILNISMANNEN 30 JANUARI
Aanstaande maandag 30 januari leggen de vuilnismannen voor drie uur hun werk neer. De boa’s en vuilnismannen leggen hun werk neer omdat zij een betere CAO willen afdwingen. Niet alleen in Amsterdam maar in heel het land worden acties uitgevoerd om dit voor elkaar te krijgen. Het is nog onduidelijk wat de stakingsbereidheid is en dus wat de impact van deze actie gaat zijn.Maandag is een vuilnisophaaldag in ons gebied. U kunt er vanwege de staking voor zorgen om uw afval niet buiten te zetten om een troep op straat te voorkomen. Mocht u uw afval wél buiten zetten en wordt het toch niet opgehaald vanwege de staking, dan verzoeken wij u vriendelijk uw afval weer binnen te halen. Zo zorgen we er samen voor dat onze buurt schoon blijft.
NIEUWE STRAATMANAGER
Na drie jaar zich in te hebben gezet voor de BIZ Burgwallen heeft onze straatmanager Janine Oudeman besloten een andere uitdaging aan te gaan. Inmiddels heeft de nieuwe straatmanager Jacky Zuurbier zich per mail al aan jullie voorgesteld. U kunt Jacky bereiken via j.zuurbier@dzp.nl of 06-18820178.
NIEUWE BESTUURSLEDEN
BIZ Burgwallen zet zich in voor alle ondernemers uit het BIZ-gebied en vertegenwoordigd in die hoedanigheid diverse branches. De huidige bestuursleden zijn stuk voor stuk ondernemers met een hart voor de buurt die er het beste van willen maken. Extra hulp is daarbij altijd welkom! BIZ Burgwallen is namelijk op zoek naar versterking van het bestuur. Ben je ook een enthousiaste ondernemer met een hart voor de buurt en wil je je inzetten voor collega-ondernemers, laat het ons dan weten! Wij zijn altijd op zoek naar extra bestuursleden. Ook al wil je je specifiek inzetten voor een bepaald onderwerp (veiligheid, evenementen, imago etc.) is zeer welkom. Dus ben je geïnteresseerd, laat het ons weten via info@burgwallen.nl
UITSTOOTVRIJE ZONE 2025
De gemeente heeft met behulp van deze brief laten weten dat bestelauto’s en vrachtauto’s op benzine, diesel of gas vanaf 1 januari 2025 niet meer binnen de Ring A10 mogen komen. Deze maatregel heeft dus consequenties voor Amsterdamse ondernemers met niet elektrische bestel- en vrachtauto’s.Meer informatie over deze maatregel kunt u vinden op www.amsterdam.nl/uitstootvrijwagenpark. Vragen kunt u stellen via uitstootvrijwagenpark@amsterdam.nl
ALV
Zodra de jaarcijfers van de BIZ-vereniging door de boekhouder in concept zijn opgesteld, ontvangt u een uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering.
BLOEMETJE BIJ STANDBEELD BELLE
Op 17 december jl. vond de International Day to end Violence against Sexworker plaats, een dag waarop op het Ouderkerksplein sekswerkers zijn herdacht die door geweld om het leven zijn gekomen. BIZ Burgwallen en de andere BIZ-verenigingen in het Oude Stadshart alsmede diverse wallenondernemers hebben een bloemetje bij het standbeeld van Belle neergelegd waar een indrukwekkende toespraak werd gegeven.
BIZ BURGWALLEN OP SOCIAL MEDIA
Ons bereik via social media wordt elke dag groter! Inmiddels telt onze Facebookpagina meer dan 1750 volgers. Onderdelen die wij o.a. op Facebook en Instagram posten zijn ‘Dagboek van de Wallen’ en ‘People of the Red Light District’. Op deze manier proberen wij de buurt een gezicht te geven en leren we elkaar beter kennen en waarderen.Wij zijn altijd op zoek naar leuke, interessante mensen uit de buurt met markante en/of interessante verhalen. Bent u iemand of kent u iemand die aan deze omschrijving voldoet en geïnterviewd wil worden voor het ‘Dagboek van de Wallen’ of ‘People of the Red Light District? Laat het ons dan weten via info@burgwallen.nl.
BIZ BURGWALLEN – VOOR ALLE ONDERNEMERS
Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen hebben, kunt u contact met ons opnemen via info@burgwallen.nl. Ook kunt u actuele en relevante informatie vinden op onze website, op onze Facebook-account en op onze Insta-account.Kent u iemand die deze nieuwsbrief graag wil ontvangen, laat dit dan weten via info@burgwallen.nl